23.Haftada Hamilelik

23.Haftada Hamilelik

Ağu 5, 2023 - 23:30
 0  11
23.Haftada Hamilelik

Bebeğiniz şimdi yaklaşık 540 gr ağırlığında ve baştan aşağı yaklaşık 20 cm - yaklaşık bir papaya büyüklüğünde. Koyulaşan ve ultrason taramasında görülebilen lanugo adı verilen ince tüylerle kaplıdırlar . Başlarındaki tüyler ve kaşları renkleniyor. Akciğerler, bebeğiniz doğumdan sonra hava solurken şişkin kalmasına yardımcı olacak yüzey aktif madde üretmeye başlamıştır. Bebek anne karnında nefes alma alıştırması yapıyor ama yine de tüm oksijenini plasentadan alıyor . Beyinleri ve sinir sistemleri hızla gelişiyor. Artık ışığı, sesi ve acıyı tanıyabilirler. Görüşleri gelişiyor ve kalp atışınızın sesini bilecekler. Pankreasları insülin üretiyor.

Vücudunuzdaki Değişimler

Büyüyen rahminiz mesanenize baskı yapıyor olabilir ve özellikle öksürürken, gülerken veya hapşırırken sıvı kaçırmanıza neden olabilir. Bu idrar kaçırma geçici olabilir, ancak düzenli egzersizler yaparak pelvik taban kaslarınızı güçlendirmeniz önemlidir . Bu egzersizleri hamileliğiniz boyunca her gün yapmalı ve bebeğinizi doğurduktan sonra da devam etmelisiniz . Birçok kadın ikinci üç aylık dönemde ısınmaya başlar. Bunun nedeni vücudunuzdaki ekstra kandır. Mevsim yazsa bol pamuklu giysiler giyerek serin kalabilirsiniz. İyi bir şekilde nemlendirmek de hamileyken özellikle önemlidir. Karnınızın yan tarafında dikiş gibi bir ağrı da fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, rahminiz büyüdükçe bağların gerilmesidir. Dinlenme veya hareket etme pozisyonu normalde yardımcı olur. Ağrı geçmezse, şiddetlenirse veya ağrıyla birlikte vajinanızda kanama veya akıntı olursa en kısa zamanda doktorunuza veya ebenize haber verin.

Öneriler

Doğuma daha çok var gibi görünebilir ama şimdi ebeveyn olmaya hazırlanmanın zamanı geldi. Bebek sahibi olmak hayatınızı değiştirecek. Mümkünse, bebek doğduktan sonraki ilk birkaç ayda iş değiştirmek, tadilat yapmak veya ev taşımak gibi ek bir karışıklık yaşamamayı planlayın. Doğum sırasında size kimin destek olacağı , bebeğe bakmak için kimin izin alacağı ve ilk haftalarda ev işlerini ve diğer çocukların bakımını nasıl paylaşacağınız konusunda eşinizle konuşmanız iyi bir fikirdir. Eşiniz yoksa bebek doğduktan sonra nasıl destek alacağınızı düşünmeye başlamanız önemlidir. Ailenizden ve arkadaşlarınızdan hangi pratik yardımı isteyebileceğinizi, bölgenizde hangi hizmetlerin mevcut olduğunu ve bir destek ağı oluşturmak için diğer ebeveynlerle nasıl buluşabileceğinizi düşünün. Doktorunuz veya ebeniz, neyin mevcut olduğunu öğrenmeniz için sizi doğru yöne yönlendirebilecektir.

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow