Maskaranın Süresi Doluyor mu?

Maskaranın Süresi Doluyor mu?

Haz 9, 2023 - 13:34
Haz 9, 2023 - 13:35
 0  263
Maskaranın Süresi Doluyor mu?

Maskara, hafif bir görünüm için tek başına kullanılabilen ve aynı zamanda tamamen ışıltılı bir gözü tamamlamak için gerekli olan üründür.Kirpiklerinizi alnına kadar kıvırıp gürleştiren maskarayı buldunuz mu? Harika! Aylardır mı yoksa yıllardır mı kullanıyorsunuz? Çok iyi değil! Hiç merak ettiniz mi: “Maskaranın son kullanma tarihi geçer mi?”

Son kullanma tarihleri, özellikle yüzümüzün hassas bir bölgesine bu kadar yakın uygulanan bir ürün söz konusu olduğunda, gıda ve ilaçlarda olduğu kadar kozmetikte de önemlidir. Bu yazıda, maskara son kullanma tarihleri ​​ve en sevdiğiniz ürünün ne kadar süre dayanacağı hakkında bilmeniz gereken her şeyi anlatacağız.

Maskaranın Süresi Doluyor mu? 

Tıpkı diğer tüm makyaj ürünleri gibi, rimelin de son kullanma tarihi geçer. Sık kullanılan açılmış maskara üç aylık kullanımdan sonra atılmalıdır . Bunun nedeni, ürünün havaya veya neme maruz kaldığında bakteriler için üreme alanı haline gelebilecek yağlar, mumlar ve su içermesidir.

Bir çalışma, test edilen maskaraların çoğunda bakteri veya mantar kontaminasyonu olduğunu bulmuştur. Son kullanma tarihi geçmiş maskara numuneleri, son kullanma tarihi geçmemiş numunelere göre daha yüksek kontaminasyon seviyelerine sahipti.Ek olarak, son kullanma tarihi geçmiş makyaj malzemesi kullandığını bildiren gönüllülerin yüzlerinde, son kullanma tarihi geçmemiş makyaj malzemesi kullandığını bildirenlere göre daha yüksek düzeyde bakteriyel kontaminasyon vardı.

Açılmayan Maskaranın Süresi Doluyor mu?

Maskara, sadece birkaç dokunuşta gözleri daha büyük, daha parlak ve daha cesur gösterebilir. Bu nedenle eski ama açılmamış bir tüpü atmak acı verici olabilir. Yani, merak ediyor olabilirsiniz: açılmamış maskaranın son kullanma tarihi geçer mi? Kısa cevap evet, açılmamış maskaranın son kullanma tarihi geçer. Tüm kozmetiklerin bir nedenle son kullanma tarihleri ​​vardır ve üreticinin önerdiği “son kullanma” tarihi geçtikten sonra kullanılmamalıdır. Açılmamış maskara tüpünüzün tam potansiyeline sahip olduğundan (ve potansiyel olarak zararlı bakteri barındırmadığından) emin olmak için her zaman son kullanma tarihini kontrol edin. Genellikle paketin yanında veya altında basılı olarak bulacaksınız. Çok uzak bir geleceği okuyorsa, o zaman iyisin! Ancak bulamıyorsanız, mağazadan satın alınan markalar genellikle iki yıl garantilidir, yani en azından o zamana kadar güvende olmaları gerekir.

Açılmamış maskara ürünlerinin çoğu, üretim tarihinden itibaren 2-3 yıl raf ömrüne sahiptir. Bazı maskaralar, formülasyonları ve ambalaj malzemeleri nedeniyle diğerlerinden daha uzun süre dayanır. Öte yandan, suya dayanıklı formüller, su geçirmez olmayanlara göre daha çabuk bozulur. Tedbiri elden bırakmayın ve iki yıldan daha eski bir şey almamaya çalışın, çünkü daha erken bozulmaya başlayabilir ve hassas gözleriniz için sorunlara neden olabilir.

Maskaranızın Süresinin Bittiği Nasıl Anlaşılır?

Süresi dolmuş bir maskara her zaman bozulma belirtileri göstermez. Ancak, bazı kırmızı bayraklar eski tüpünüzün değiştirilmeye hazır olduğunu garanti eder. Maskaranızın son kullanma tarihinin geçip geçmediğini şu şekilde anlayabilirsiniz:

  • Doku veya Tutarlılıktaki Değişiklikler

Maskaranız çok kalın veya topaklı görünüyorsa, parçalar halinde çıkıyorsa ve kirpiklerinizi birbirine yapıştırıyorsa, belki de bırakmanın zamanı gelmiştir. Aynı şey, doku pürüzlü veya kuruysa da geçerlidir - bu, ürünün bozulduğunu da gösterebilir.

  • Renk Değişiklikleri

Ürünün renginde değişiklik fark ederseniz, son kullanma tarihinin geçtiğinden şüphelenmelisiniz. Klasik siyah maskara her zaman koyu siyah bir tona sahip olmalıdır. Ancak zamanla grimsi veya rengi solmuş görünmeye başlayabilir, bu da o asayı atmanız gerektiği anlamına gelir.

  • Kokudaki Değişiklikler

Bir koklama testi yaparsanız ve kapağı açtığınızda üründen hoş olmayan bir koku geldiğini tespit ederseniz, bu sizin ürünü kullanmayı bırakmanızın işaretidir.Hoş olmayan bir koku bakteri üremesine işaret edebilir ve daha fazla kullanım sağlıksızdır. Ayrıca ne yazık ki hiçbir temizlik bu tür kokuları maskeleyemez.

  • Formüldeki Değişiklikler

Bazı maskaralar, uygulamadan önce fırçanın pompalanmasını gerektirebilecek kirpik yapıcı lifler gibi özel bileşenler içerir. Maskarayı her kullandığınızda bu liflerin ne kadar kolay hareket ettiğini gözlemlemek önemlidir. Lifler sık ​​sık birbirine yapışıyor ve ayrılmayı reddediyorsa bu, maskaranızın süresinin dolduğunu ve yakında değiştirilmesi gerektiğini gösterebilir.

Süresi Dolmuş Maskara Kullanabilir misiniz?

Son kullanma tarihi geçmiş bir maskaraya zaten sahip olduğunuza bahse girerim.Genel olarak rimel, son kullanma tarihinden sonra (veya açıldıktan üç ay sonra) kullanılmamalıdır, çünkü içeriği bozulabilir veya son kullanma tarihi geçebilir. Bu, bakterilerin şişede büyüyerek göz enfeksiyonlarına ve tahrişe yol açabileceği anlamına gelir.

Maskaranın Raf Ömrü Ne Kadardır?

Maskara raf ömrü, formülasyon ve uygulama sıklığı gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Ancak genel olarak maskaraların raf ömrü iki ile üç yıldır.Kozmetiklerin belirli raf ömürlerine veya etiketlerinde son kullanma tarihlerine sahip olmasını gerektirmez.Bir son kullanma tarihi etiketlemek üreticilere kalmıştır ve bazıları bunu yapmaz. Bu nedenle, maskaranızın ambalajında ​​​​son kullanma tarihi aramak sonuçsuz kalabilir. İşaretlenecek üretim tarihini yazmak ve bundan yaklaşık iki yıl sonra saymak önemlidir. Tabii ki, maskaranızı en uygun koşullarda korumazsanız , muhtemelen çok daha erken bozulacaktır.

Maskaranın Raf Ömrünü Neler Etkileyebilir?

Maskara raf ömrünü etkileyebilecek birkaç faktör vardır, örneğin:

  1. formülasyon
  2. Kullanım sıklığı
  3.  Depolama koşulları

KULLANIM SIKLIĞI

Maskarayı sık kullanmak raf ömrünün kısalmasına en büyük katkılardan biridir. Maskaranızı her gün kullanıyorsanız, birkaç dokunuş da olsa haftada bir maskara kullanan birine göre daha çabuk değiştirmeniz gerekebilir. Bunun nedeni, maskara tüpünüzü her açtığınızda havanın içeri girerek bakteri ve diğer kir parçacıklarının ürünü kirletmesine izin vermesidir.

DEPOLAMA KOŞULLARI

Maskaraların kalıcılığını etkileyen bir diğer faktör de saklandıkları yerdir. Maskaranızı ister banyo dolaplarında, ister makyaj çantalarında saklayın, doğrudan güneş ışığına veya ısı kaynaklarına maruz bırakmanız ömrünü kısaltabilir. Maskaralar sıcaklığa oldukça duyarlı ürünlerdir ve yüksek sıcaklıklara ve nemli koşullara maruz kaldıklarında daha hızlı kururlar. Bu koşullar aynı zamanda bakteriyel büyümeyi teşvik ederek son kullanma tarihine katkıda bulunur.

Daha Uzun Bir Raf Ömrü İçin Maskara Nasıl Doğru Şekilde Saklanır?

Bahse girerim en sevdiğin maskarayı mecbur kalmadan çöpe atma fikrinden nefret ediyorsundur. Ancak, düzgün bir şekilde saklanmazsa, son kullanma tarihinden önce kendini kontrol edecektir. Maskaranızı doğru şekilde nasıl saklayacağınızı bilmek, ondan en iyi şekilde yararlanmanın anahtarıdır. Maskarayı nasıl düzgün bir şekilde saklayacağınızı mı merak ediyorsunuz?

  • MASKARAYI ISI KAYNAKLARINDAN UZAK TUTUN 

Maskaranızı düzgün bir şekilde saklamak için doğrudan güneş ışığından veya lambalar ve radyatörler gibi ısı kaynaklarından uzak tutmalısınız. Isı, formülün bozulmasını hızlandırarak daha az etkili ve göz çevresindeki hassas ciltler için potansiyel olarak tehlikeli hale getirebilir.

  •  MASKARAYI NEMLİ ORTAMLARDA SAKLAMAKTAN KAÇININ

Ürününüzü banyo gibi nemli alanlara yerleştirmekten kaçının. Nemli ortam ayrıca bozunma oranlarını muazzam bir şekilde hızlandırabilir. Bunun yerine maskaranızı şifonyer çekmecesi veya dolap rafı gibi kuru ve serin bir yerde saklayın. O KAPAĞI KAPATIN! Kullanımlar arasında tüm kapakların sıkıca kapatıldığından emin olun. Bu, tüpün içinde bakteri büyümesini destekleyen ve zamanla ürün etkinliğini azaltan hava temasını en aza indirecektir. Maskara tüplerinizi hava geçirmez bir kapta düzgün bir şekilde saklamanız, raf ömürlerinin uzamasına yardımcı olacaktır. Dökülmeyi önlemek için tüpleri dik yerleştirdiğinizden emin olun.

  •  ÜRÜNÜ TEMİZ TUTUN

Uygulamadan sonra, aplikatör kıllarındaki fazla ürünü kağıt mendile hafifçe silerek temizleyin. Bu, tüpte bakteri oluşumunun kontrol altına alınmasına yardımcı olur ve kullanılmadığı zamanlarda içeriğin daha iyi durumda kalmasını sağlar. Ayrıca makyaj fırçalarını düzenli olarak hafif sabun ve ılık suyla yıkamalısınız. Bu, istenmeyen mikropların ürününüze taşınmasını ve çoğalmasını önlemeye yardımcı olabilir!

PAYLAŞMAK YOK! Maskaralarınızı başkalarıyla paylaşmamaya çalışın çünkü her seferinde temiz aplikatörler kullansanız bile bir kişinin gözünden diğerine mikrop bulaştırma riski vardır! 

Süresi dolmuş maskara belirtileri, doku veya kıvam, renk, koku ve formüldeki değişiklikleri içerir. Süresi dolmuş maskara kullanmak potansiyel olarak ciddi göz enfeksiyonlarına ve tahrişe yol açabilir. Bu nedenle, eski ve süresi dolmuş maskaradan kurtulmak çok önemlidir. 

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow