Biberonların Temizlenmesi ve Sterilize Edilmesi
Biberonların Temizlenmesi ve Sterilize Edilmesi

Biberonla beslerken besleme ekipmanını uygun şekilde yıkamak ve sterilize etmek çok önemlidir. Her beslemeden sonra her şişeyi, emziği ve kapağı temizlemeniz ve sterilize etmeniz gerekecektir. Bebeğiniz 12 aylık olana kadar her şeyi sterilize etmeye devam etmeniz önemlidir.
Bebeğimin biberonlarını temizlemek ve sterilize etmek neden önemlidir?
Bebeklerin olgunlaşmamış bağışıklık sistemleri vardır , bu nedenle bir dizi enfeksiyonla savaşacak kadar güçlü değildirler. Sağlıklı kalmalarını desteklemenin önemli bir yolu, en başta hastalanma şanslarını azaltmaktır. Süt, bakterilerin üreyebileceği mükemmel bir ortamdır. Bu nedenle, tüm besleme ekipmanlarını sterilize etmeniz ve mamayı bebeğinizi beslemeden hemen öncesine kadar soğuk tutmanız önemlidir.
Hangi ekipmanın temizlenmesi gerekiyor ve ne sıklıkla?
Tüm şişe parçalarını, emzikleri ve kapakları temizlemeniz ve sterilize etmeniz gerekir. Şişenin tüm parçalarını ayırın ve emziği vidalı kapağından çekerek çıkarın. Sıcak su ve bulaşık deterjanı kullanın. Kapağın vidalandığı diş de dahil olmak üzere şişenin tüm alanlarını bir şişe fırçasıyla temizleyin. Emzikte veya delikte kalan sütü bir emzik fırçasıyla alın. Emzik deliğinden sıcak, sabunlu su sıkın, ardından emziği durulamak için aynısını temiz suyla yapın. Şişeleri ve ekipmanı iyice duruladığınızdan emin olun.Kılları aşındığında yeni bir şişe fırçası alın. Şişenin içindeki tüm süt kalıntılarını çıkaracak kadar sert olmaları gerekir.
Besleme ekipmanı nasıl sterilize edilir?
Biberonlar ve emzikler temiz görünseler bile bebeğinize mikrop taşıyabilirler, bu nedenle besleme ekipmanlarınızı uygun şekilde sterilize etmeniz çok önemlidir. Bunu yapmanın 3 yolu vardır: kaynatma, buharlı sterilizasyon ve kimyasal sterilizasyon. Emziriyorsanız ve ara sıra biberonu sterilize etmeniz gerekiyorsa kaynatma yöntemi yeterli olabilir . Ayrıca bir buharlı sterilizatör satın almaktan daha ucuzdur. Sağım yapıyorsanız ve/veya biberonla besliyorsanız , buhar sterilizatörü en iyi seçenek olabilir. k
Kaynatma yöntemi ;Temizlenmiş biberonun emzikler dahil tüm parçalarını geniş bir tencereye koyun. Ekipmanı musluk suyuyla örtün. Tüm hava kabarcıklarının şişelerden çıktığından ve tamamen su altında olduğundan emin olun. Suyu kaynatın. 5 dakika kaynatın. Yemleme ekipmanını çıkarmadan önce tencerede soğumaya bırakın. Tüm besleme ekipmanlarını temiz bir kaba koyun ve buzdolabına koyun. Kabın bir kapakla sıkıca kapatıldığından emin olun. Her şeyi buzdolabında 24 saate kadar saklayabilirsiniz.
Buharlı sterilizasyon yöntemi ; Buhar sterilizatörleri popülerdir çünkü hızlı çalışırlar, kullanımları ucuzdur ve çok etkilidirler. Suyu kaynama noktasına kadar ısıtırlar ve buhar bakterileri öldürür. Bazı buhar sterilizatörleri mikrodalgada çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Temiz şişeleri ve besleme ekipmanını sterilizatöre yerleştirin. Buharın tüm yüzeylerde dolaşabilmesi için her bir şişe, emzik ve vidalı kapak arasında yeterli boşluk olduğundan emin olun. Ne kadar su ekleneceği konusunda üreticinin talimatlarını izleyin. Açın ve başlatmak için düğmeye basın. Mikrodalga sterilizatör kullanıyorsanız, sterilizatörü mikrodalgaya yerleştirin ve doğru zamanda açın. Sterilizasyon döngüsü bitene ve ışık sönene kadar bekleyin. Sterilize edilmiş tüm besleme ekipmanlarını buzdolabında temiz, kapaklı bir kapta saklayın. 24 saat içinde kullanmadıysanız, tüm ekipmanı tekrar sterilize edin.
Kimyasal sterilizasyon yöntemi; Kimyasal sterilizasyon kullanırken dikkatli olun. Birçok yöntemde, giysileri ve yüzeyleri de ağartabilen ve döküldüğü takdirde cildi tahriş edebilen ağartıcı kullanılır.
Antibakteriyel kimyasal sterilizasyon solüsyonları sıvı ve tablet formunda mevcuttur. Tam olarak kabın üzerinde belirtildiği gibi hazırlanmaları gerekir.
- Bebeğinizin biberonlarını ve besleme ekipmanlarını alacak kadar büyük bir kabınız olduğundan emin olun.
- Sterilizasyon solüsyonunu hazırlamak için önerilen miktarda musluk suyu kullanın.
- Tüm şişeleri ve besleme ekipmanını solüsyona batırın. Şişelerde baloncuk kalmadığından emin olun.
- Ekipmanı önerilen süre boyunca solüsyonda bırakın - sterilizasyondan sonra solüsyonu durulamaya gerek yoktur.
- 24 saat sonra solüsyonu atın ve yeni bir parti hazırlamadan önce kabı yıkayın. Sterilize besleme ekipmanını kullanmadan önce ellerinizi yıkayın.






