11.Haftada Hamilelik

11.Haftada Hamilelik

Tem 21, 2023 - 15:35
 0  14
11.Haftada Hamilelik

Bebeğiniz artık yaklaşık 4,5 cm boyunda - yaklaşık bir incir büyüklüğünde - ve yaklaşık 10 gr ağırlığındadır. Beyin ve sinir sistemi gelişimini neredeyse tamamlamıştır. Kaslar ve sinirler artık birlikte çalışmaya başlıyor, bu nedenle bebek rahminizin etrafında küçük, sarsıntılı hareketler yapmaya başlıyor. Bebeğin kafası artık vücuduyla yaklaşık aynı uzunluktadır. Kemikler sertleşmeye başlar, bebeğin elleri ve ayakları vücudunun önündedir ve tırnak yatakları olan bireysel parmakları ve ayak parmakları vardır. Burun pasajları açıktır ve dil oluşmuştur. Tırnaklar uzuyor, kalp kan pompalıyor ve diş etlerinin içinde dişler var.

Vücudunuzdaki Değişimler

Birçok kadın sabah bulantılarının 11. haftadan itibaren hafiflemeye başladığını fark eder, ancak bazıları gebelik hormonlarının düştüğü ve plasentanın bebeği desteklemeye başladığı 14. haftaya kadar kendini daha iyi hissetmez. Bacaklarınızda veya ayaklarınızda kramplar olabilir . Bununla baş etmenin bir yolu süt, yoğurt ve peynir gibi besinlerde daha fazla kalsiyum tüketmektir. Yeterli egzersiz yaptığınızdan da emin olun - günde yaklaşık 30 dakika orta düzeyde egzersiz idealdir. 

Öneriler

Hamileliğinizin 11. haftasından itibaren, bebeğin nasıl geliştiğini kontrol etmek için ultrason taraması yaptırabilirsiniz. Bu genellikle bebeğinizin bir görüntüsünü ilk kez gördüğünüz zamandır. Doğum tarihinizi ve ayrıca bebeğinizin Down sendromu gibi bir durum açısından risk altında olup olmadığını kontrol etmek için bir ultrason kullanılabilir . Down sendromu ve diğer genetik anormallikleri kontrol etmek için şimdi doğum öncesi taramayı da düşünebilirsiniz . Bunu yapmak zorunda değilsin; yaşınıza, geçmişinize ve kişisel durumunuza bağlıdır. Taramanın sizin için doğru olup olmadığı konusunda doktorunuzla veya bir genetik danışmanla konuşmanın tam zamanı .

Bir genetik danışmanla konuşmaya karar vermenizin nedenleri arasında şunlar yer alır:

  • Ailenizde veya babanın ailesinde genetik durumlar varsa
  • Siz veya eşinizin bebeğe geçebilecek ciddi bir rahatsızlığı varsa ikiniz de hatalı bir gen taşıyorsanız
  • 35 yaşından büyükseniz
  • Hamileliğiniz sırasında zararlı kimyasallara veya ev ürünlerine maruz kaldıysanız
  • Bebeğinizin yüksek risk altında olabileceğini gösteren bir ultrason veya başka bir tarama testi yaptırdıysanız
  • Siz ve eşiniz, genetik sorunların daha yaygın olduğu bir etnik kökenden geliyorsanız doktorunuzla veya bir genetik danışmanla konuşmanın tam zamanı .

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow