Kilo Verirken Kaçınmamız Gereken Gıdalar
Kilo Verirken Kaçınmamız Gereken Gıdalar

Bazı gıdalar sağlığımız için iyidir ve kilo vermeye yardımcı olur. Bununla birlikte, eğer kişi kilo vermek istiyorsa veya kilo kaybı için en kötü yiyecekler olarak etiketlenebilirse kesinlikle kaçınılması gereken başka yiyecekler de vardır.
Bu yiyeceklerden kalıcı olarak uzak durmanızı savunmuyoruz ancak aşırı ölçülü davranmanızı tavsiye ediyoruz. Kilo kaybı için kaçınılması gereken en iyi 10 yiyecek aşağıdadır:
- Mikrodalga Patlamış Mısır: Herkesin film izlerken mutlu bir şekilde yediği mikrodalgada patlamış mısır veya tereyağlı patlamış mısır, sahip olunması gereken en iyi şey değildir. Çoğu zaman çoğunlukla sağlıksız olan veya yüksek miktarda sodyum içeren tereyağına batırılırlar; Patlamış mısırın ambalajında bile tava ve teflonda kullanılan bir kimyasal bulunuyor. Kesinlikle onları mideniz için en kötü yiyeceklerden biri yapar.
- Margarin: Magarin bize tereyağı yerine geçecek şekilde pazarlanıyor ve kolesterol içermiyor . İnsanların farkına varamadığı şey, margarinin doğal olmadığı ve sentetik olarak üretildiği, dolayısıyla kan damarlarına zarar veren trans yağ içerdiğidir. Göbeğiniz için en kötü yiyeceklerin bir listesi olsaydı trans yağlı margarin kral olurdu. Bunun yerine daha sağlıklı omega-3 yağlarını tercih edin .
- Alkol :Bunu tahmin etmek zor değil. Alkol temel olarak fazla kalori anlamına gelir. Yaklaşık bir litre bira. Yaklaşık 180 kalori içerir ve bu kaloriler besin israfıdır, yani hiçbir besin maddesi içermezler. Alkol ve kas gelişimi sadece birbirini engellemekle kalmaz , aynı zamanda kilo verme çabalarınıza da kesinlikle yardımcı olmaz. Yine antioksidan içeren şarap gibi daha iyi seçenekleri tercih edin .
- Beslenme Barları: İşte piyasadaki her besin, granola ve yüksek proteinli barın fırsatı. İlave şeker içerir. Şekerler, vücudun yağ depolarını artırmasını sağlayan insülini harekete geçirdiği için kilo vermede pek işe yaramaz. Herkes bunların sağlıklı bir atıştırmalık seçeneği olduğunu düşünüyor ki bu büyük bir diyet hatasıdır.
- Beyaz Un: Parçalanmaya çalışırken en büyük suçlu kutsal olan beyaz undur! Kilo vermeye çalışırken, tüketilen her kalori önemlidir, bu nedenle yiyecekleriniz için beyaz un kullandığımızda, bunun da alkol gibi boş kaloriler içerdiğini ve dolayısıyla diyet yaparken kaçınılması gereken bir yiyecek haline geldiğini unutmayın. Bunun yerine, vücudunuza yeterli makro ve mikro besinleri sağlayabilecek sebzelerden daha fazla yardım almayı tercih edin.
- Tahıl :Tahıl, popüler bir kahvaltı seçeneğidir ve benim naçizane fikrimce, obezite sorununun nedenidir. Ticari tahıllar veya çocuk tahılları, vücudunuzu mahvetmenin kesin bir yolu olan yüksek miktarda şeker ve glüten içerir. Şeker sadece insülin üretimini arttırıp kilo alımına yol açmakla kalmaz, aynı zamanda gluten vücudunuzda iltihaba ve daha fazla salgına neden olur. Kesinlikle asla yenmemesi gereken bir yiyecektir. Bunun yerine yulaf ezmesi gibi daha sağlıklı antrenman öncesi yiyecek seçeneklerini tercih edin .
- Soslar:Kilo kaybı söz konusu olduğunda soslar büyük bir suçludur. Bunun nedeni besinsel olarak sadece şeker ve yağ içermeleridir. Düşük insülin seviyeleri daha fazla yağ kaybına neden olduğundan, kilo vermek istediğimizde şekerin diyetten tamamen çıkarılması gerekir. Bu soslar daha sonra sağlıklı salataları bile kilo kaybı için berbat atıştırmalıklara dönüştürebilir. Kalorileri saymak için bir kalori hesaplayıcı kullanmak burada faydalı olabilir, ancak balzamik sirke gibi kalorisiz salata soslarını tercih etmenizi öneririm. Unutmayın, rafta dayanıklıysa koruyucuları vardır.
- Paketlenmiş Meyve Suları:Paketlenmiş meyve sularının tamamı, meyve suyunu kilo vermeye çalışırken tüketilmemesi gereken yiyecekler listesine yarı sağlıklı bir giriş yapan şeker olan fruktoz içerir. Kesinlikle bir insülin artışı meydana gelecektir ve dahası, meyveyi çiğ tüketmiş olsaydınız sahip olacağınız mikro besinlerin tam anlamıyla yarısını alacaksınız. Kilo verme diyetinize bir iyilik yapın ve çiğ meyveyi egzersiz sonrası sağlıklı bir takviye olarak yiyin .
- Gazlı İçecekler: Bunlar kelimenin tam anlamıyla kişinin aldığı sıvı şekerlerdir. Gazlı içecekler sadece kitle kazanımına en büyük katkıyı sağlayan mısır fruktoz şurubu içermekle kalmaz, aynı zamanda karbonatlıdır ve şişkinliğe yol açacak sodyum içerir. Üstelik vücuda gerçekten yardımcı olacak hiçbir besin içermezler. Diyet gazlı içeceklerin kalorisiz olduğu iddiasına başlamadan önce, zararlı etkileri bilinmeyen yapay tatlandırıcılar içerdiklerini anlayın. Sadece şunu hatırla. Eğer tuvaleti temizlemek için kullanılabiliyorsa başarılı kilo kaybına pek faydası olmayacaktır.
- Abur cubur: Bu, özel bir bölümü hak ediyor. Pizzaları, hamburgerleri ve donutları karıştırmanın aptalca olduğu için değil, aynı zamanda hemen hemen aynı kusurlara ve hastalıklara neden oldukları için. Bir burgerdeki besin maddelerinin %45'i yağdan geldiğinde, ondan uzak durmak sağduyulu bir davranış olur. Bir lokma başına kaç kalori tüketiyorsunuz? Sahip olduğunuz şeye bağlı olarak 100-200 arasında herhangi bir yer. Buna ek olarak, çok sayıda yeme bozukluğuyla karşılaşacaksınız.






